lördag 24 oktober 2009

En familjefars bekännelse

Det är fredag kväll. Familjen sitter uppkrupen i TV-soffan och tittar på barnprogram. Sonen Linde äter kvällsfika och mamma Anna ammar lillasyster Polly. En katt ligger hopkurad i soffans ena hörn. "- Vart är pappa?" undrar sonen. "- Han är och handlar" svarar mamman. I själva verket är pappan ute och lever dubbelliv. Han har tagit familjens kombi och befinner sig just nu i en biljakt genom Ljusdals gator. Polisbilen som följer efter blinkar med blåljuset och signalerar med helljus och blinkers att pappan ska stanna sin Toyota. Pappan viker av in på en mindre väg men polisbilen följer efter tätt inpå. Några minuter tidigare hade han mött polisbilen i en rondell. Och nu... nu är han fast.
Pappan ser hur polisen närmar sig i backspegeln. Folk har samlats för att bevittna dramat. Pappan går igenom alla tänkbara lagbrott han kan ha gjort... "Fan, det måste vara det där 50 öres tuggummit jag snattade på Tällebutiken i 7:an" tänker pappan. Det här blir livstid. Han ser hur polisen närmar sig, hon håller något i handen...
"-Du tappade den här när vi mötte dig, vi höll på att köra på den och tänkte att du nog ville ha tillbaka den" säger polisen och viftar med familjens ena navkapsel.
Pappan tänker... Note to self: Köp aluminiumfälgar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar